De 2 zile avem prefect. Cum era firesc, în algoritmul politic al ”post-alegerilor” prezidențiale, cele două partide înscăunate la Guvernare (PNL și ALDE) își numesc acum oamenii pe funcții.

La Giurgiu, după cum observăm, cel mai grăbit este Toma Petcu, președintele ALDE Giurgiu, care și-a numit deja ”omul” în prima funcție a județului. Așa se face că de miercuri, 11 decembrie, Aneta Matei este prefect de Giurgiu.

Ex-secretar general adjunct al Ministerului Energiei, acolo unde o vreme a fost ministru același Toma Petcu, doamna Matei locuiește în satul Palanca (comuna Floreşti-Stoeneşti) și nicidecum în Municipiul Giurgiu, așa cum s-ar fi așteptat unii dintre noi.

Am făcut această precizare pentru a sublinia faptul că giurgiuvenii din Municipiu, par a fi căzut de mai mult timp (ba chiar dintotdeauna) în dizgrația liderilor de partid de la București. După ce președinte (interimar) al PNL Giurgiu a fost numit Dan Ștefan Motreanu, domiciliat în Alba Iulia (conform Wikipedia), iată că noul prefect va face naveta între Giurgiu și …Florești Stoenești!

Dacă punem la socoteală și faptul că primarul Nicolae Barbu provine din Tulcea, că liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău este din Bolintin Vale, constatăm că giurgiuvenii (get beget) nu sunt promovați în funcții importante nici măcar de către…giurgiuveni! Cel mai elocvent exemplu, iată, este chiar propunerea lui Toma Petcu pentru funcția de prefect. Giurgiuvernii aflați la vârsta a treia își aduc aminte că până în ‘90, marea majoritate a primarilor ce s-au perindat pe la conducerea orașului, proveneau din alte localități ale țării. Să fie vorba doar despre o simplă întâmplare sau de un blestem?!

(Florian Tincu)