Biletele de tren se vor scumpi cu 20% de la 1 iulie

0
228

Începând cu 1 iulie, se scumpesc biletele de tren cu 20%, tarifele crescând nu doar la CFR Călători, ci și operatorii privați.

După energie, combustibili și alimente se scumpesc și biletele de tren. Toți operatorii feroviari, atât CFR cât și cei privați, vor crește prețurile cu 20% de la 1 iulie.

Trebuie precizat că ultima majorare de tarife la CFR Călători a fost în anul 2013. Președintele Autorității Feroviare, Ștefan Roșeanu, a justificat această decizie astfel: „Au explicat impactul financiar al creșterilor de prețuri în ultima perioadă, inflația care a fost în ultimii 10 ani în paralel cu perioada în care nu s-a modificat acest preț și în condițiile în care bugetul de stat din păcate nu poate să completeze mai mult veniturile generate din vânzarea de bilete a trebuit să se ia și o astfel de decizie.”

Pentru cei care luaseră în calcul să meargă la mare în această vară cu un tren Interregio, trebuie spus că prețul unei călătorii din Capitală spre Constanța va ajunge de la aproximativ 59 de lei la puțin peste 71 de lei.

(Jurnal)