Bilanțul ultimelor două zile, pe șoselele județului : Autoturism răsturnat, pasageră rănită, tânăr băut la volan…!

0
277

accident-galati-18-iulieÎn data de 6 decembrie, la miezul nopții ( 00.15), polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale, au fost sesizați de un bărbat din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, că un autoturism a intrat într-un stâlp la intersecția dintre satele Florești și Găiseni, pe șoseaua Cernele.

Polițiștii ajunși la locul accidentului au stabilit că I. G., un tânăr de 21 ani din comuna Florești-Stoenești, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Cernele, din localitatea Florești, la intersecția cu strada Primăverii, a pierdut controlul direcției și intrat frontal într-un stâlp de electricitate.

   În urma accidentului din fericire au rezultat doar pagube material. Surpriza a venit atunci când tânărului i s-au solicitat documentele.  În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că tânărul nu poseda permis de conducere. Iată de ce  pe numele acestuia polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea  infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

O zi mai târziu, 7 decembrie, ora 11,15, pe Drumul Județean 601, un bărbat de 49 ani, I. N.,  din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, în timp ce conducea microbuzul a frânat brusc pentru a evita impactul cu un alt autovehicul, moment în care o femeie care se afla în microbuz a fost rănită ușor. Victima a fost transportată le un spital din București, pentru îngrijiri medicale. Polițiștii Formațiunii Rutiere Bolintin Vale au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași zi, în jurul orei 23,30, G. A., un tânăr de 29  ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județul 503 A, în apropierea Haltei Oncești, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul autoturismului, a ieșit în afara părții carosabile, răsturnându-se. Din accident a rezultat rănirea ușoară a lui G. A., conducătorul autoturismului  și a lui C. M., un tânăr de 29 ani, din municipiul Giurgiu, pasager in autoturism, ambii  au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde li s-au acordat îngrijiri medicale.

 Cauza accidentului pare a fi fost consumul de alcool. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test rezultatul fiind de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat . Pe numele tânărului polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

(Jurnal)