marian-popescuCu prilejul unei recente întrevederi cu şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Giurgiu, Marian Popescu, am  trecut în revistă   câteva date statistice referitoare la acţiunile desfăşurate de agenţii pe care îi coordonează.

În acest fel, am fost informaţi că în anul 2016, la nivelul întregului judeţ,  I.P.J. Giurgiu a derulat 3.700 de acţiuni de control, o parte în colaborare cu alte instituţii, în urma cărora au fost depistate 926 de infracţiuni. Dintre acestea, 479 la regimul circulaţie, în timp ce restul au fost de altă natură, cum ar fi vătămare, abuz în serviciu, etc.

Au fost înregistrate 4.335 de reţineri a permiselor de conducere, iar 1351 de certificate de înmatriculare au fost retrase. De asemenea, au fost aplicate 42.600 de sancţiuni contravenţionale, mai puţine decât anul precedent. Cauza o reprezintă fluctuaţia de personal de la nivelul Serviciului, cauzată, la rândul său, de pensionarea a o mare parte dintre angajaţi, ne-a precizat Marian Popescu.

O altă cauză a scăderii numărului de sancţiuni aplicate o reprezintă faptul că de aproximativ 6 luni, valorile de trafic în ceea ce priveşte traficul de marfă a crescut cu 25%, în special la Punctul de Frontieră Giurgiu – Ruse, ceea ce a impus înfiinţarea  a 4 puncte fixe în care s-a dirijat circulaţia, zilnic, 12 ore din 24, 23 de agenţi din totalul de 69 fiind angrenaţi în această acţiune. Urmează să discutăm şi să rezolvăm şi această problemă, a adăugat Marian Popescu.

Teodora Nicolau