Astăzi, în sala Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu”, a avut loc o conferință de presă prilejuită de prezentarea unui bilanț al anului 2018 al instituției de cultură.

„A fost un an plin, mai ales spre finalul său, când, așa cum știți, am derulat mai multe activități, extrem de bine primite de publicul giurgiuvean iubitor de carte, începând cu Noaptea Bibliotecii, Ziua Iertării, dar și poveștile pentru copii prezentate într-o manieră puțin diferită de ceea ce eram obișnuiți până acum. Toate acestea au schimbat, întrucâtva, percepția locuitorilor municipiului și județului nostru despre Bibliotecă”, spunea directorul instituției, Daniela Bardan.

Printre realizările cu care se mândrește conducerea Bibliotecii, alături de proiectele și programele derulate în scurtul răstimp de când Daniela Bardan a preluat conducerea instituției, se numără dublarea numărului de cititori față de anul trecut, dar și creșterea numărului de vizitatori ai site-ului Bibliotecii Județene, la peste 26.000.

„La acest moment avem trei puncte ale bibliotecii în municipiu, dar mai avem și două biblioteci comunale care au fost modernizate: Găujani și Gostinari”, mai spunea Daniela Bardan.

Conferința de presă s-a încheiat cu omagierea patronului spiritual al Bibliotecii, I.A. Bassarabescu, de la a cărui naștere, la Giurgiu, s-au împlinit, pe 17 decembrie, 148 de ani.

(E.Cibi)