Biblioteca județeană Giurgiu organizează cursuri de învățare digitală pentru comunitate, prin programul ECDL. Primii 10 cursanți beneficiază de Gratuitate!

0
407

Între cele 4 Biblioteci  publice din România care dețin licență să organizeze programul Digital Citizen (alături de bibliotecile județene din Botoșani, Dâmbovița și Sălaj), Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu devine hub**  de învăţare digitală pentru comunitate  prin  programul la standard recunoscut internaţional ECDL  Digital Citizen.

Digital Citizen este conceput pentru începători și este disponibil tuturor. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL ROMANIA.

Toți cei care își doresc să participe la aceste cursuri sunt așteptați să se înscrie la sediul bibliotecii judeţene din municipiul Giurgiu, șos. București, nr. 53. Primii 10 cursanţi vor beneficia de gratuitate iar următorii vor achita o taxă modică.

Absolvenții vor primi Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence).

Acesta este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale, recunoscut la nivel internațional în 148 de țări de pe toate continentele lumii. Certificarea ECDL este unul din cele mai bune argumente la angajare sau promovare – o dovadă  că ai de a face cu un om care are cultura eficienței în utilizarea calculatorului.

Facilitatori ai  centrului de învățare digitală pentru comunitatea giurgiuveană vor fi doamnele Otilia Pătruț, șef serviciu și Cristina Mirea, bibliotecar.

 **Hub = Un hub este un spatiu în care ai posibilitatea sa lucrezi pentru proiectele tale, alaturi de alte persoane, care, ca si tine, sunt în fata laptopului si îsi duc la indeplinire taskurile. Este un mediu în care ti se pun la dispozitie conditiile necesare pentru a lucra eficient, pentru a ramâne motivat si a duce la îndeplinire proiectul, cu o foarte buna conexiune la internet, birouri confortabile, bucatarie utilata, spatiu de relaxare s.a.