Bani de la Banca Mondială pentru măsuri împotriva COVID 19

0
207

Banca Mondială a anunţat marţi un plan de urgenţă de 12 miliarde de dolari pentru a ajuta ţările ”să ia măsuri eficiente” pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus (Covid-19), pentru a salva vieţi şi pentru a diminua impactul economic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Scopul este de a oferi o acţiune rapidă şi eficientă care să răspundă nevoilor ţărilor”, a declarat David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale, în cadrul unei teleconferinţe. El a subliniat de asemenea necesitatea de ”a recunoaşte” că noul coronavirus a devenit o povară suplimentară pentru ţările sărace.

Autorităţile sanitare au anunţat marţi că nouă persoane au murit în total în Statele Unite din cauza infectării cu noul coronavirus, toate cazurile fiind în statul Washington (nord-vest).

Argentina şi Chile au înregistrat de asemenea primele cazuri de coronavirus, un argentinian care a călătorit recent în Italia şi un chilian care a fost în sud-estul Asiei, potrivit autorităţilor sanitare din cele două ţări.

În România a fost confirmat, în aceste zile, cel de-al patrulea caz de infectare cu coronavirus COVID 19, în timp ce alte câteva mii de persoane se află în auto-izolare la domiciliu. La Giurgiu, conform datelor furnizate de DSP Giurgiu, 9 persoane sunt în auto-izolare la domiciliu după revenirea din Italia, însă aceștia nu sunt determinați pozitiv la infectarea cu coronavirus, măsura fiind una strict preventivă.

(Jurnal)