Controalele făcute de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) la mai mulţi agenţi economici din ţară au dus la descoperirea bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) în patru probe din carne de mici, caş, carne tocată şi carne de oaie, găsite într-un restaurant, într-o carmangerie şi într-un abator din judeţele: Giurgiu, Vaslui, Iaşi şi Timiş, potrivit News.ro.
ANSVSA anunţă că în perioada 5-16 septembrie inspectorii sanitari-veterinari au făcut controale în abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte, în: Bucureşti, Cluj, Călăraşi, Botoşani, Iaşi, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Brăila, Galaţi, Satu Mare, Covasna, Braşov, Suceava, Vaslui, Maramureş, Neamţ, Vrancea, Dolj, Calaraşi, Buzău, Salaj, Bistriţa Năsăud, Bacău, Alba , Vâlcea și Giurgiu .
ANSVSA anunţă că a fost depistată bacteria Escherichia Coli (E.Coli) verotoxigenă în patru probe prelevate din mici (amestec vită/oaie), dintr-un restaurant din judeţul Giurgiu, caş proaspăt, dintr-un centru de prelucrare a laptelui din judeţul Vaslui, din carne tocată de vită, dintr-o carmangerie din judeţul Iaşi şi din carcasă de ovine (test de sanitaţie), dintr-un abator din Timiş.
„Ca urmare, Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, au efectuat controale oficiale la unităţile în care s-a depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus măsurile prevăzute în Planul Naţional de Control. Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control”, mai spun reprezentanţii ANSVSA.
(Jurnal)
Care anume restaurant?! Nu e important pentru noi?