Un recent proiect prevede măsuri drastice pentru cei care refuză să se prezinte în față comisiilor parlamentare de anchetă.

Deputatul Oana Florea a inițiat  recent un proiect de lege care acordă puteri sporite comisiilor speciale din Parlamentul României .

Potrivit documentului, persoanele care nu se prezintă la audieri riscă pedeapsa cu închisoarea. De asemenea, conform inițiativei, ședințele nu vor mai fi publice, iar solicitările pe care le face comisia pentru anumite informații trebuie să primească răspuns în cel mult 10 zile.

Continuând în această manieră, credem că foarte curând  se va ajunge la  o legislație aparte pentru demnitari, cât și coduri penale și coduri de procedură penală în exclusivitate  pentru aceștia.

Totodată nu va trece mult și mandatul  de demnitar  le va conferi acestora dreptul de a face anchete, de a emite mandate de arestare și în final, de a da sentințe.  În consecință constatăm cum  votul nostru e pe cale să creeze  monștri, persoane care au impresia că odată alese, se pot comporta ca niște  stăpâni de sclavi ,  substituindu-se până  și organelor de anchetă investite prin lege și recomandate nu de un simplu vot,  ci de ani mulți de  studiu și de experiență profesională.

În acest context nu ne-ar mira ca următorul proiect  să   propună  ancheta  delictului  de opinie  pentru fiecare cetățean și ( de ce nu!?), anularea funcției cognitive!

Triste vremuri, tristă țară, triste legi, triști …deputați!

(Jurnal)