Germania, stat UE, surprinde cu o decizie ce pe mulți români cu siguranță îi va face să se gândească de două ori înainte de a lua o hotărâre. Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania, cunoscut sub numele de STIKO, a recomandat zilele trecute ca numai copiii și adolescenții cu afecțiuni preexistente să primească vaccinul împotriva coronavirusului produs de Pfizer și partenerul BioNTech, după cum informează Reuters.

Comitetul STIKO a transmis că recomandă vaccinarea numai pentru acei tineri cu o boală care le crește riscul de a dezvolta o formă gravă de Coronavirus.

Comitetul a mai precizat că în prezent nu recomandă utilizarea vaccinului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani fără condiții preexistente, deși medicilor notificați li s-a permis să facă vaccinul dacă individul acceptă riscul.

Membru al comitetului STIKO, Ruediger von Kriess, profesor de pediatrie, a declarat anterior că ar putea fi de preferat ca vaccinul să fie utilizat la copii numai dacă aceștia au factori de risc, având în vedere lipsa datelor privind efectele pe termen lung.

Germania a declarat că intenționează să vaccineze copiii încă din 12 iunie, după ce autoritatea de reglementare europeană din domeniul sănătății a autorizat vaccinul pentru adolescenți, luna trecută.

Și-atunci ce am putea noi, românii, să înțelegem din toate astea?

(Jurnal)