Azi-noapte a murit, dragul nostru concetățean , Petre (Bebe) Călinescu!

0
945

Cu regret anunțăm faptul că Petre G. Călinescu – cunoscut de  giurgiuveni cu numele de Bebe Călinescu, a plecat în noaptea de 16 către 17 ianuarie – 2023,  să povestească celor plecați în veșnicie, întâmplări cu oameni și locuri, acoperite de colbul vremii,  din orașul Giurgiu.  

Născut pe 13 aprilie 1933, în  strada Puțul cu Apă Rece, la  numărul 7, cunoscut celor de vârsta a treia, sub numele de Cartierul Verdelui, cel  al bivolarilor, Ptre Călinescu și-a desăvârșit dorința de a învăța carte în clasele primare  ale școlii din  comuna Arsache, pe atunci județul Vlaşca, urmând cursurile superioare ale Liceului Ion Maiorescu.

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Economie şi Tehnica Comerțului din Bucureşti, nea Bebe a lucrat  în mai multe instituții din Municipiu, de la  O.C.L Mixt Giurgiu, în funcția de revizor contabil şi tehnolog de alimentație publică,  și până la funcția de director comercial, în  I.S.C.I.P. Giurgiu , ba chiar ca şef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Prețurilor al județului Giurgiu.

În 1997 s‑a pensionat de la Oficiul Registrul Comerțului, județul  Giurgiu unde ocupa funcția de director.

Nea Bebe a avut – așa cum mărturisea adeseori cunoscuților –  o viață bogată în evenimente, mai ales culturale (a activat în formațiile artistice locale, de amatori), în ultimii aniai vieții dedicându-se scrisului.

Volumul său ”Recurs la memorie” este o fină radiografie a vieții giurgiuvenilor din perioada interbelică,  dar și din perioada începutului perioadei comuniste în acest oraș.

Adresăm Sincere condoleanțe familiei regretatului om de spirit, Petre Bebe Călinescu! Dumnezeu să-l ierte!