Avertizare meteo ANM: cum va fi vremea în weekend la Giurgiu și la munte

0
207

În intervalul 3-5 octombrie 2019 aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara.

 În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea în Giurgiu în weekend

Sâmbătă cerul va fi acoperit de nori, temperaturile maxime și minime se vor încaadra între 16°C și 9 grade C. Vântul va sufla cu 4 km/h dinspre V. Meteorologii anunță ploaie pe timpul nopții. Cantitatea de precipitații va fi de 1 L/m². 

Duminică, temperaturile se vor încadra între 18˚C și Min: 7˚C. Vântul va sufla cu putere, în rafale de 37 km/h, dar nu sunt anunțate ploi. 

Vremea la munte în weekend

Vremea în weekend va fi înnorată, cu ploi pe timpul zilei. Sâmbătă, temperaturile se vor încadra între  11°C și  5°C. Cantitatea de precipitații va atinge <1 L/m². 

Duminică vremea aduce temperaturi care se vor încadra între 7°C și 5°C, cantitatea de precipitații fiind de  4 l/m². Vântul va sufla în rafale de 27 km/h.