Avem dovada! La Giurgiu se vinde ton din zonele contaminate radioactiv!

2
891

Cu puţin timp în urmă, scriam, în paginile publicaţiei noastre, despre conservele cu ton contaminat cu cesiu radioactiv (Cesiu 137).

La vremea respectivă, atenţionam asupra faptului că ar trebui evitate în special conservele care conţin ton provenit din anumite sectoare de pescuit oceanic din Pacific: zonele FAO 61, 67, 71, 77, 81 şi 87 (Statele Unite, Oceania, Noua Zeelandă, Australia, Coreea, China, Japonia şi Mexic).

La cele două supermarketuri verificate de noi (Kaufland şi Penny) în aceste ultime zile am depistat, expuse la vânzare, conserve care conţin ton pescuit în zonele amintite. Nici un avertisment, nicio referire la atenţionările celor de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Rămâne de văzut dacă, şi după aceste ultime dovezi prezentate, cei de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Giurgiu vor avea aceeaşi atitudine, de miserupism, sau vor aplica legea. Şi, totodată, sperăm ca aceleaşi organe de control să ne informeze, aşa cum merităm, de fapt, în calitate de consumatori, asupra măsurilor care au fost luate.

(Foto: conserve cu ton pescuit în zonele interzise).

(Anna Lincă)

2 COMENTARII