Avalanșă de incendii la ISU Giurgiu, în acest sfârșit de săptămână!

0
110

Opt incendii au avut de stins pompierii giurgiuveni, în acest sfârșit de săptămână. Conform unei informări transmise presei locale de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu, în perioada 10-13.01.2020, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile gestionate de pompierii giurgiuveni au vizat:

  • stingerea unui incediu izbucnit la o locuință în localitatea Roata de Jos. În urma acestuia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 1 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat corespunzător.

  • stingerea a trei incendii de vegetație uscată în localitățile Iepurești, Săbăreni și Roata de jos. Au ars aproximativ 1 ha vegetație uscată. Cauza probabilă a producerii incendiilor fiind focul deschis în spații deschise.

  • stingerea unui incediu izbucnit la un container. În urma acestuia a ars gunoi menajer pe o suprafață de 5 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

  • asigurarea măsurilor PSI și sablarea carosabilului la trei accidente rutiere produse în localitățile Daia, Remuș și Podu Doamnei.

  • deblocarea ușii unui imobil din municipiul Giurgiu. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu.

  • stingerea unui incediu izbucnit la o locuință în localitatea Găiseni. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal. În urma acestuia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat corespunzător.

  • stingerea unui incediu izbucnit la o locuință în localitatea Bolintin Deal. În urma acestuia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a producerii incendiului:jar / scânteie.

  • stingerea unui incediu izbucnit la un magazin din localitatea Gostinu. La fața locui s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu. În urma acestuia au ars materiale combustibile, casa de marcat, electrocasnice și s-a degradat fațada magazinului. Cauza probabilă a producerii incendiului: scurcircuit electric.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD pentru un număr de 36 de persoane.