Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cap tractor marca Mercedes, în valoare de 100.000 de lei, căutat de autorităţile din România.

În data de 16.09.2020, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, un cetăţean român, în vârstă de 49 ani. Acesta conducea un cap tractor, marca Mercedes, an fabricație 2011.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din România, în data de 10.09.2020.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat mijlocul de transport din România în leasing și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ”tăinuire”, iar autovehiculul în valoare de 100.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.