Autoturism căutat de autorităţile din Austria, descoperit la P.T.F. Giurgiu

0
64

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism marca Mercedes Benz, căutat de autorităţile din Austria. 

În data de 01.10.2019, în jurul orei 17.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar Y.K., în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz model C 180 CDI.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Austria în data de 02.09. 2019.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul dintr-un parc auto, contra sumei de 6.000 euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 47.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.