Autoritățile româno-bulgare intensifică demersurile pentru implementarea proiectului „Fast Danube” de navigație pe Dunăre

0
387

Bulgaria şi România caută finanţare din partea UE pentru a asigura condiţii normale de navigaţie pe Dunăre în mai multe zile din an şi pentru a permite navelor cu o capacitate mai mare de transport să utilizeze calea navigabilă, a declarat ministrul bulgar al transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Sabev, la Ruse, transmite Agerpres.

Acesta a spus că cele două ţări îşi intensifică eforturile pentru a implementa proiectul european Fast Danube, transmite BTA.

Fast Danube este un proiect multianual finanţat în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei. Proiectul beneficiază de o finanţare de 85% din partea UE şi de 15% de la bugetul de stat.

Partenerii proiectului sunt administraţiile căilor navigabile din România şi Bulgaria – Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi şi Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării din Ruse. Bugetul total al proiectului este de 5.252.000 de euro.

(Jurnal)