Autoritățile bulgare cer detalii despre condițiile de detenție în care Elena Udrea ar fi ținută în România

0
160

Autoritățile din Bulgaria au cerut joi, 14 aprilie, Ministerului Justiției din România detalii despre condițiile de detenție pentru Elena Udrea, transmite ministerul într-un comunicat de presă. Răspunsul oficial va fi dat de Administrația Penitenciarelor, care îl va transmite autorităților bulgare prin intermediul Tribunalului București.

Elena Udrea se opune cererii de extrădare din Bulgaria în România, invocând condițiile grele de detenție din România.

„Ministerul Justiției a primit, astăzi, 14 aprilie 2022, cererea autorităţilor judiciare de executare din Bulgaria, înregistrată la MJ cu nr. 31807/14.04.2022, cu privire la condițiile de detenție de care ar beneficia numita U.E.G. în cazul predării către România.

Cererea a fost înaintată de îndată Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vederea soluționării. Administrația Națională a Penitenciarelor va transmite documentul finalizat către Ministerul Justiției care, conform legii, îl va înainta Tribunalului București, ca instanță emitentă a mandatului european de arestare (MEA). Tribunalul București îl va comunica ulterior autorităților bulgare, asigurând și traducerea acestuia”, se arată în comunicatul Ministerului Justiției.

(Jurnal)