Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean moldovean care conducea un autocamion marca Iveco, căutat de autorităţile din Spania.

În data de 07.01.2019, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei  Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul moldovean B.A., în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autocamion, marca Iveco, fabricat în anul 2015.

În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Spania, la data de 05.01.2019.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul moldovean a declarat că autocamionul nu îi aparține, el fiind angajatul unei firme de transport internațional și  nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta era căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de 185.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului P.F Giurgiu până la finalizarea cercetărilor.