evz-circulatie-viscol-cta_1-465x390Viscolul loveste din nou sud-estul tarii. 7 județe sunt de marti seara sub Cod portocaliu de ninsori viscolite.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti seara, o noua atentionare Cod galben de ger, valabila pana joi dimineata la nivelul intregii tari. Potrivit meteorologilor, de marti noapte (10 ianuarie) , de la ora 21:00 până joi dimineata la ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tarii. Astfel, minimele nocturne se vor situa in general intre -17 si -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

Sunt asteptate inclusiv ploi inghetate care vor rupe cablurile electrice si vor lasa din nou localitati in bezna si drumuri acoperite de polei. Politistii ne avertizeaza sa nu plecam la drum, Miercuri, ninsorile vor continua, la fel si vremea foarte rece. Vantul va avea unele rabufniri si presiunea atmosferica o sa mai scada putin. Maxima urca fata de ultimele zile, dar noaptea va fi tot geroasa.

Joi, desi se anunta vreme neobisnuit de rece, simtim o usoara imblinzire a frigului. Gerul persista noaptes si dimineata, iar, vantul va fi activ si vom avea soare cu dinti.

Abia vineri se încalzeste destul de mult, astfel ca precipitatiile anuntate vor fi mai mult sub formă de PLOAIE. Apare însă poleiul.

(Jurnal)