Așa cum anunțam cu doar câteva zile în urmă, autoritățile bulgare au luat decizia verificării celor care intră pe teritoriul Bulgariei, în sensul identificării celor care au amenzi primite în Bulgaria, și neachitate. Primele asemenea verificări s-au făcut, după cum ne spunea corespondentul nostru la Ruse, Simeon Trifonov, la punctele de frontieră cu Serbia și la unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia: Kulata. Numai în prima zi de verificări, mai transmitea corespondentul nostru, a fost identificat un cetățean ce avea de achitat nu mai puțin de 168 de amenzi!

Pentru a putea pătrunde pe teritoriul bulgar, contravenientul are la dispoziție două ore – în punctul de frontieră – pentru achitarea, prin card, a amenzii sau amenzilor, în caz contrar fie face cale întoarsă, fie își continuă drumul pe jos, autoritățile confiscându-i certificatul de înmatriculare, precum și permisul de conducere.

Conform ultimelor informații, de miercuri, 17 iunie, acest proiect a fost implementat și la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse, fiind, deocamdată, valabil doar pentru cetățenii bulgari care intră sau ies din țară. Implementarea se pare că va fi făcută, în primă instanță, până în data de 30 iunie, urmând ca, după această dată, să se ia o decizie definitivă.

Autoritățile bulgare mai transmit doritorilor de vacanțe sau excursii în țara vecină, în această perioadă, că ar fi recomandat să evite deplasările, întrucât miercuri, la ora 8,00, s-a înregistrat un nou record de îmbolnăviri cu COVID 19, similar cifrei de la începutul pandemiei: 112 cazuri noi și 5 decese. De asemenea, sunt cartiere întregi sau chiar localități aflate în carantină, păzite de polițiștii bulgari.

(Jurnal)