Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au început luni simularea examenelor de Bacalaureat, cu testarea la Limba şi literatura românã. Miercuri, aceştia susţin simulare la Proba obligatorie a profilului, adicã Matematicã sau Istorie. Accesul elevilor în sãlile de simulare este permis pânã la ora 8:30. Probele încep la ora 9, moment în care, în fiecare salã, vor fi distribuite subiectele. Liceenii au la dispoziţie trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, pentru a rezolva problemele. Notele obţinute la simulare nu se contestã şi, ca regulã, nu se trec în catalog, decât ca urmare a unei cereri scrise din partea elevului.
La Giurgiu, prezenţa la prima probã a simulãrii de BAC, limba şi literatura românã, a fost în jurul valorii de 85%, dupã cum urmeazã: la clasa a XI-a, din 1.314 elevi înscrişi, inclusive elevii de la învãţãmântul seral şi cel cu frecvenţa redusã, au fost prezenţi 1.129, ceea ce a însemnat un procent de 85,92%. La clasa a XII-a, din 1.292 de elevi înscrişi, au fost prezenţi 1.094, procent – 86,67%.
Deşi a fost doar o simulare, unii elevi nu au luat-o în serios, cum a fost cazul unui elev de clasa a XII-a de la un liceu din municipiu, care a fost eliminate din examen din cauza deţinerii şi folosirii telefonului mobil în timpul probei.
(Jurnal)