evaluare-1Dacă liceenii au intrat într-o scurtă pauză de examene, pregătindu-se în aceste zile pentru probele scrise, de astăzi au început emoțiile pentru absolvenții claselor a opta, care dau piept cu primul examen important al vieții lor.

Examenele naționale au început de astăzi, 19 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română, urmând ca miercuri, 21 iunie, absolvenţii să susţină proba la matematică. Elevii care aparțin minorităților vor susține, pe 22 iunie, proba la limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 26 iunie, urmând ca, după soluționarea contestațiilor, pe data de 30 iunie să fie afișate rezultatele finale.

Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat modificări la metoda de calcul pentru admiterea la liceu. Din anul acesta, ponderea mediilor din clasele gimnaziale scade la 20%, faţă de 25 % cât a fost până acum, restul de 80% fiind reprezentat de media de la evaluarea naţională.

La nivelul județului nostru, potrivit datelor Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, la examenul din acest an sunt înscriși aproape 2.200 de absolvenți ai claselor a opta.

(Jurnal)