146 de sesizări privind evenimente electorale au fost înregistrate de la deschiderea secţiilor de votare, însă peste 70 dintre ele nu s-au confirmat, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, citată de MAI. 

Cele mai multe sesizări de incidente electorale au fost consemnate pe raza judeţului Dolj – 18 evenimente, Bucureşti – 15, Giurgiu – 13, Argeş – 9 şi Dâmboviţa şi Vrancea – cu câte 8.

În ceea ce privește situația din Giurgiu, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Pe tot parcursul zilei de vot, la nivelul IPJ Giurgiu au fost sesizate 26 de nereguli, fie prin sistemul 112, fie autosesizări. Dintre acestea, un număr de 15 nu au fost confirmate. În ceea ce privește situațiile confirmate, au fost date trei sancțiuni contravenționale (două avertismente și o amendă de 1500 de lei), alte două cazuri nu au fost de competența poliției, și în șase cazuri s-au întocmit dosare penale. Acestea au fost întocmite după cum urmează: patru la secțiile deschise în Penitenciarul Giurgiu, și alte două la secțiile din Izvoru și Singureni, toate cele șase situații nefiind de fapt cazuri penale. În ceea ce privește Penitenciarul, acolo a fost vorba despre deținuți care aveau drept de vot, dar care nu aveau drept de a fi aleși, iar la Singureni și Izvoru au fost două cazuri neconfirmate, de persoane care ar fi fost internate, dar care între timp au fost externate”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

(Jurnal)