Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Au apărut bancomatele de credite! Aveți grijă însă la riscuri…

Au apărut bancomatele de credite! Aveți grijă însă la riscuri…

0
Au apărut bancomatele de credite! Aveți grijă însă la  riscuri…

Împrumuturile acordate în 60 de minute pot avea dobânzi de peste 140%

Au apărut bancomatele de credite. Aparate în care introduceţi buletinul şi primiţi bani în maximum 60 de minute. Vrăjiţi de rapiditatea cu care e dat creditul, totuşi nu pierdeţi din vedere dobânzile, care pot ajunge până la 141%! Şi ţineţi cont că firmele care dau credite aşa uşor nu sunt girate sau controlate de BNR!

Bancomatul dă indicaţii: „Pentru a obţine o finanţare trebuie completată cererea de finanţare. Apasă butonul CERERE pentru a începe„. După apăsarea pe buton, urmează introducerea buletinului pentru a fi scanat de bancomat. Aparatul promite clinetului că va primi banii în numai o oră.

Banii sunt ridicaţi de la CEC, pe bază de voucher.

Prin urmare, bancomatul nu eliberează banii. Clientul trebuie să meargă întâi să semneze un contract, la sediul companiei. Apoi ridică suma de la CEC. În graba de a face rost de bani, mulţi români ar putea fi tentaţi să treacă cu vederea dobânda, care este cuprinsă între 27% şi 141%, în funcţie de profilul fiecărui solicitant. Așa că atenție atunci când încheiați contractual!
Un procent uriaş, spun economiştii, care atrag atenţia că cele mai multe bănci dau credite cu dobânzi între 9 şi 11%. Adică, de 13 ori mai mici! E drept, pentru a le obţine, instituţiile financiare cer o documentaţie mai stufoasă.
Avocaţii îi îndeamnă déjà pe români să deschidă bine ochii înainte să ia „credite de la bancomat”. Iar reprezentanţii BNR spun că instituţiile financiare nebancare (IFN-uri), care dau credite doar cu buletinul, nu sunt sub controlul BNR.
Aceste companii intră doar sub controlul Protecţiei Consumatorului.

Potrivit ANPC, numai anul trecut au fost înregistrate aproape 800 de reclamaţii împotriva operatorilor financiar nebancari. Printre aspectele reclamate de către consumatori se numără: eliminarea clauzelor abuzive, dobânzi penalizatoare foarte mari, hărţuire telefonică, dar şi vizitele la domiciliu.

În 2015, ANPC a anulat datorii sau a decis ca aceste companii să restituie către clienţi sume în valoare totală de 470.000 de lei. Iar în 2016, totalul a fost de peste 350.000 de lei.

 (Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °