Bucureștiul și județul Ilfov au fost introduse de Spania pe lista roșie a regiunilor cu risc epidemiologic. Prin urmare, condițiile de călătorie pentru turiștii care ajung în Spania din aceste zone s-au schimbat.

Restul țării se află în continuare pe lista verde, iar pentru acești vizitatori regulile rămân neschimbate.

Potrivit Ambasadei României din Spania, începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii care provin din orașul București și județul Ilfov trebuie să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post- Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei și să completeze formularul electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Minorii sub 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul digital european, dar completarea formularului electronic este obligatorie și pentru ei.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se mențin condițiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

De asemenea, românii care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării.

Testul este obligatoriu pentru toți cei care au vârsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.

Spania rămâne în continuare pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic.

(Jurnal)