Atenție! Polițiștii și jandarmii verifică trecătorii, transportatorii și administratorii societăților dacă respectă măsurile de protecție sanitară!

0
306

    Vineri, 15 octombrie, polițiștii giurgiuveni, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J.Giurgiu au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, acolo unde se prevede această obligativitate, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 49 de societăți comerciale, 409 de locații de interes, 120 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 1.789 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020, în valoare de 2.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală.

Polițiștii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. 

Ei recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!