Luni, 4 martie, a început procesul de completare și depunere a cererilor pentru înscrierea copiilor în învățământul primar. Înscrierile se vor încheia în data de 22 martie.

 În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie – 20 martie.

Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să instituie, cu caracter informativ, Ziua porţilor deschise, în intervalul 26 februarie – 9 martie. De asemenea, fiecare unitate de învăţământ, trebuie să afişeze numărul de clase pregătitoare care vor funcţiona în anul şcolar 2019-2020.

A doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

La nivelul județului Giurgiu, pentru anul școlar 2019 – 2020, sunt propuse 125,12 norme, pentru că nu sunt clase de sine stătătoare, fiind locuri în care clasele I și pregătitoare funcționează simultan, a explicat un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu. Normele amintite reprezintă un număr de 2552 locuri, în creștere cu aproximativ 200 de locuri față de anul școlar 2018-2019.

(Jurnal)