Tot mai mulţi moldoveni de peste Prut se înghesuie să facă rost de documente de la conaționalii noștri. Ei doresc să plece din ţara lor luând drumul Europei, dar pentru asta au nevoie de acte româneşti pentru a putea călători liber în U.E.

Aşa că, moldovenii sunt dispuşi să cumpere acte acte de indentitate românești false pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Potrivit Poliției de frontieră din România, numai de la începutul acestui an au fost depistate 59 de cazuri de acest timp. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în luna octombrie, când poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 30 astfel de documente.

Potrivit Poliției de frontieră, actele false erau cumpărate de conaționalii noștri în Republica Moldova, contra sumei de la 50 până la 500 de euro și urmau a fi utilizate pe teritoriul statelor din UE, pentru a se angaja în câmpul muncii.

Pentru a nu fi depistate la controlul de frontieră, persoanele în cauză se legitimau cu documentele personale, valabile, iar cele false erau ascunse în borsete, portofele, în buzunarele hainelor cu care erau îmbrăcate, dar şi lipite pe corp, în încălţăminte, în husa unui telefon mobil şi a unei tablete prinsă în plafon şi folosită pentru a viziona filme pe timpul călătoriei”, potrivit  comunicatului de presă al I.T.P.F. Iaşi, informează realitatea.md.

Atenție deci, nu vă lăsați tentați, căci v-ar putea costa scump acest negoț cu propria d-stră identitate…

(Jurnal)