Atenție la pedarde! Animalele pot surzi din cauza zgomotului produs de pedarde

0
312

Mai sunt câteva zile până la Revelion. Petrecerile de Crăciun au fost la tot pasul și, cum se întâmplă de obicei s-au auzit peste tot petarde și artificii. Doar că acestea reprezintă spaima animalelor de companie, iar pe site-uri de anunțuri au apărut mesaje cu animale dispărute din cauza faptului că s-au speriat de petardele și artificiile aprinse aproape de ei.

Ceea ce e un obicei cam nefericit, la drept vorbind, deoarece mereu se-ntâmplă accidente și întotdeauna toate necuvântătoarele din zonă se panichează la maximum.

Artificiile și petardele sunt un factor traumatic pentru animale. Sărbătorile sunt o perioadă și mai periculoasă pentru animale din cauza nivelului crescut al focurilor de artificii.

Păsările se numără și ele printre cele afectate, căci focurile din mediul urban le afectează vederea, iar ele își pierd capacitatea de a zbura normal, izbindu-se astfel de clădiri sau de alte obiecte

În perioada Revelionului, în special, sunt foarte multe cazuri de câini care pur și simplu fug, se sperie foarte tare. Mulți dintre ei evadează, se ascund și se pierd. Sunt accidentați de mașini din cauză că se pierd în oraș, ceea ce este o traumă atât pentru animal cât și pentru stăpân.

Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a aprinde o petardă, căci animalele suferă la fiecare bucurie a noastră.

(Jurnal)