Trenul „Orient Express”, cu aproximativ o sută de pasageri la bord, va sosi sâmbătă, 2 septembrie, în jurul orelor 11,00, în Gara Giurgiu Nord. Trenul a părăsit ţara noastră marţi dimineaţa, cu destinaţia Istanbul.

„Este a 19-a călătorie pentru noi de la Paris la Istanbul şi retur şi este la fel de emoționat de fiecare dată. Pasagerii sunt foarte bucuroşi să traverseze toate ţările. Călătorim din Paris şi suntem foarte fericiţi să fim aici în Sinaia. (…) Ne-am oprit mereu în Sinaia pentru că este o oprire istorică datorită regelui Carol şi trecutului pe care el l-a avut cu Orient Expresul. (…) Este o oprire specială pentru noi, mai ales să îi vizităm castelul”, a declarat, pentru AGERPRES,  Bruno Jensens, senior tren manager.

Potrivit acestuia, în tren se află 98 de pasageri şi 44 de membri ai staff-ului, care depun toate eforturile pentru a face ca fiecare turist să aibă parte de o călătorie perfectă.

„După 134 de ani, celebrul tren de epocă Orient Express traversează din nou România. Povestea lui începe la 4 octombrie 1883, când pleca în prima sa călătorie, din Gare de Strasbourg (Paris), cu destinaţia Istanbul. (…) Fiecare vagon, construit în anii 1920, are propria poveste legată de numele unor regi sau al unor celebrități. Vagoanele au fost reabilitate şi asigură tot confortul şi luxul călătorilor. Cristal veneţian, tapiserii orientale, porţelanuri chinezești şi piese de mobilier din cedru sau lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul să arate ca odinioară”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a CFR Călători. 

(Jurnal)