Tot mai mulți escroci au început să profite de pe urma așa ziselor oportunități căutate de cetățeni în străinătate, bineînțeles prima fiind locurile de muncă .

Așa se face că recent polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au destructurat  o grupare infracțională specializată în fraude informatice și înșelăciuni.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obținerii de bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și oferea detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 și 500 lei, pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

Un număr de 9 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii și luării măsurilor legale. În concluzie, fiți atenți la cine vă propune un loc de muncă tentant și bine plătit !