Atenție la comenzile pe on line! Zeci de  persoane păcălite, pe site-urile străine!

0
223

Fiţi foarte precauţi dacă vreţi să faceţi cumpărături on line, de pe site-urile înregistrate în alte ţări.

Chiar dacă sunt scrise în limba română, firmele care le gestionează pot fi de oriunde. Legislaţia se aplică greu în afara graniţelor, aşa că sute de români rămân păgubiţi de la un an la altul.

  Așa s-a întâmplat și cu câțiva conaționali de ai noștri care au făcut achiziţii de pe site-uri înregistrate în Bulgaria. Autorităţile au putut să intervină în acest caz, doar pentru că există colaborare între ţările Uniunii Europene.

Așa că dacă intraţi într-un magazin, iar vânzătorul vă vorbeşte în română, nu vă aşteptaţi, nu-i aşa, ca marfa vândută să fie autohtonă. Poate fi de oriunde. Aceeaşi regulă se aplică şi în mediul online.

Un magazin virtual, chiar dacă este scris în limba română, poate funcţiona din orice colţ al lumii. Şi asta poată fi o capcană, în care cad sute de români anual. În 2017, de exemplu, 130 de persoane  au depus reclamaţii împotriva unei companii înregistrate în Bulgaria. Comanda Online EOOD operează în România prin 5 site-uri. Toate redactate în română, cu preţuri afişate în lei. Păgubiţii susţin că au primit alte produse decât cele comandate.

(Material realizat în cadrul campaniei ″Inspectorul Pro″.)

Jurnal