Dacă vă tentează ideea unei fripturi de mistreț , aveţi grijă de unde cumpăraţi carnea…

De sărbători în general Internetul este plin de astfel de anunțuri cu carne de mistreț la vânzare ,  însă nu toţi cei care vând porci mistreţi, au voie să îi și deţină. Autorităţile le recomandă doritorilor , să  cumpere carne doar de la crescătoriile specializate sau de la fondurile de vânătoare.

Dincolo de faptul că nu există nicio dovadă că porcul a fost testat trichinoscopic , puteți avea și probleme cu legea. Un kilogram de carne de mistreţ porneşte de la 9 lei şi ajunge până la 30 de lei. Oamenii îşi laudă marfa cum pot: că animalul ar fi rasă pură, hrănit doar cu cereale, chiar şi bio.

Pentru un porc mistreţ ar trebui să cerem vânzătorului numeroase documente, de la chitanţă, la buletine de analize şi autorizaţii de transport. Chit că sunt vânători sau au provenit în urma unor acţiuni de vânătoare legale, carnea de vânat nu se comercializează de către persoane fizice.  Carnea de mistreț a devenit tot mai apreciată în ultima vreme  căci, spun nutriţioniştii, este mai slabă în comparaţie cu cea a porcului obişnuit.

(Jurnal)