Atenție la aplicaţia Whats App. Nici ea nu ne mai dă siguranță…

0
438

WhatsApp se confruntă cu probleme serioase de securitate. Toate mesajele pe care utilizatorii aplicației de ”chat” le trimit sunt foarte ușor de exploatat.

Cea mai populară aplicaţie de chat din lume ar putea fi foarte uşor exploatată de către hackeri, din cauza unei breşe de securitate majore. Deşi s-a lăudat că mesajele utilizatorilor sunt în siguranţă, WhatsApp se confruntă cu o problemă de securitate fără precedent.Experţii de la firma de securitate Check Point au dezvăluit o breşă de securitate care ar putea fi exploatată de persoane rău-voitoare şi care ar putea astfel să manipuleze mesajele pe care utilizatorii le trimite într-un grup de discuţii, potrivit cotidianului britanic The Independent. Printr-o procedură precisă, hackerii ar putea să se folosească de această vulnerabilitate din aplicaţie pentru a modifica mesajele text ale utilizatorilor unui grup de discuţii şi ar putea folosi tehnica citării pentru a schimba identitatea unui utilizator dintr-o conversaţie de grup.

Credem că aceasta este una dintre cele mai importante vulnerabilităţi din aplicaţie şi ar trebui tratată cu mare atenţie”, au atras atenţia experţii de la Check Point, într-o postare pe blogul companiei. Aceasta le dă atacatorilor puterea de a crea şi răspândi informaţii false folosindu-se de surse de încredere”, au mai subliniat experţii.

(Jurnal)