Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Atenţie giurgiuveni! Cine nu-şi plăteşte amenzile va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii!

Atenţie giurgiuveni! Cine nu-şi plăteşte amenzile va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii!

8
Atenţie giurgiuveni! Cine nu-şi plăteşte amenzile va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii!

17426011_752008068294084_1679587756696486711_nDouăsprezece persoane muncesc, în această săptămână, în folosul comunităţii, ca urmare a unei sentinţe judecătoreşti sau a dispoziţiei directe a procurorului. Este vorba, în principal, de persoane care au avut de achitat amenzi, dar care nu au plătit, sau de persoane care au săvârşit diverse fapte, pentru care pedeapsa este de zile de muncă în folosul comunităţii.

 „Am avut săptămâni când am înştiinţat şi 18 persoane că trebuie să se prezinte la Giurgiu Servicii Locale, pentru a executa un anumit număr de ore. Dar media, în general, este de 12 – 14 asemenea persoane”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale, Mihăiţă Penciu.

Cei 12 au de executat un număr total de 250 de ore în această săptămână, numărul de ore fiind cuprins între patru şi patruzeci de ore.

 Lucrările la care sunt solicitaţi sunt, în general, cele executate de Giurgiu Servicii Locale SA, şi anume curăţenie, lucrări în sera de flori, adunat crengi şi alte resturi vegetale, încărcarea gunoiului.

„Problema cea mai mare pe care o întâmpinăm noi, ca interfaţă între instanţa de judecată şi GSL SA, nu o reprezintă „chiulul” de la orele de muncă, ci, efectiv, refuzul celor care trebuie să muncească. Aceştia ne spun clar că ei nu se duc la nicio muncă, iar nouă nu ne rămâne decât să înştiinţăm instanţa de judecată sau Parchetul, iar dumnealor să dispună măsurile necesare!”, ne mai preciza directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale.                                      

  (O.C.)

 

8 COMENTARII

  1. Hai terminati cu aberatiile astea! Sclavia s-a abolit demult in lume! poate mai exista numai in giurgiu! E scris clar in Constitutia Romaniei ca munca fortata este interzisa! daca nu ati citit ar fi bine sa lecturati acolo! Daca nu vreau sa muncesc in folosul vostru ce aveti sa-mi faceti? astia muncesc pentru ca vor ei nu pentru ca ii obliga cineva. Nu puteti sa ma obligati voi pe mine sa muncesc daca nu am chef! Fac si puscarie daca trebuie dar de muncit tot nu muncesc! Uite asa de a naibii !!! Ha!

  2. Draga Iuliana confunzi grav lucrurile iar acest lucru ar trebui sa constituie un motiv in plus sa citesti mai mult, Constitutia la care faci tureferire trebuie coroborata cu alte legii,iar una din aceste legi stipuleaza clar ca persoanele care nu isi platesc amenziile vor fi obligate sa presteze munca in folosul societatii, fiindu-le transformate amenzile in zile de lucru.Nu are nicio legatura cu sclavia ci este un principiu prin care orice persoana care nu isi poate plati amenziile sa despagubeasca sau sa contribuie cu ceva in favoarea statului, este o consecinta juridica. Ca nu ai tu chef sa muncesti este problema ta, ca nu ai creier sa intelegi este si problemea noastra ca ne enerveaza prostii.

    • tu esti un birocrat sau o birocrata care sigur lucrezi la militie/politie… sau acolo ar cam trebui sa lucrezi… dar iti garantez eu ca tu pe mine nu ma vei face sa muncesc atunci cand nu am eu chef! pricepi ??? ce poti sa mi faci concret? sa ma impusti? sa ma bati? sa ma legi? nu pricepi ca intri in puscarie pentru asta??? eu stau asa stana de piatra si nu ma misc din loc… poftim ! actioneaza in aceasta speta juridica daca esti asa mare practician si jurist! ce mi faci concret in secunda aia zic? aud?????

      • Draga iuliana daca nu vrei sa muncesti in folosul comunitatii ,singurul lucru ca ti se poate intampla e sa te pupe cineva acolo unde nu ajunge soarele .Eu am amenzi de vreo 13 ani si aproape 60.000 de lei de dat statului mafiot, dar o sa-i dau prin gura .Cand au venit mascaricii de la locala si mi-au zis ca trebuie sa muncesc in folosul mafiei, le-am spus franc in fata ,ca pot sa ma pupe undeva si ca nu pot sa-mi faca nimic daca refuz.

    • in plus draga specialistule in drept constitutional care nu ai studiat niciodata dreptul te rog sa intelegi ca nu Constitutia ti se coroboreaza tie cu alte legi ci absolut toate legile deriva din cuprinsul notiunilor din care este alcatuita Constitutia! inteligentule! pariu ca incasezi si cei 15% spor de doctorat in drept pe care nu l intelegi deloc! sper ca nu esti avocat ca deja imi vin pandaliile… dar nu ma mai mira nimic pentru ca stiu si cum se ajunge av.

  3. Pe lenesi si rame care considera ca pot face ce vor i-as baga la racoare si i-as pune sa munceasca pana ar cadea lati. Toate scursurile care incalca legea acumulkeaza amenzii de sute de milioane si apoi cretini cred ca trebuie sa ii pupam in partile dorsale. Lichelele astea ordinare intr-un stat civilizat ar sta la inchisoare la noi curvele,lenesii, ramele, ne sfideaza.Sa nu munciti bai handicapatilor ca va cade rangul. Un stat de prosti unde muncim sa platim taxe ca niste idioti sa comenteze

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °