SUA, sub teroare! Atac terorist în cea mai sigură zonă a New York-ului! ÎNFRICOȘĂTOR: Ce a strigat atacatorul înainte de a fi împușcat?!

0
424

Chiar în ziua de Haloween în New York a avut loc un atac terorist groaznic,  soldat cu morți și răniți.  Alertă de securitate în Manhattan, după ce o camionetă a intrat în mai mulţi pietoni şi biciclişti, apoi din maşină s-a deschis focul asupra unor ofiţeri de poliţie. 

Un suspect a fost arestat  după ce ar fi intrat cu o dubiță într-un grup de bicicliști. Autoritățile au precizat că este vorba despre un act terorist, în urma căruia opt persoane au murit și mai mult de 15 au fost rănite.

Potrivit unor surse din poliție citate de Fox News autorul oribilului atac ar fi un tânăr de 29 de ani, din Orientul Mijlociu, cu barbă, acesta fiind împușcat și apoi arestat și dus la spital. Este în continuare spitalizat, după ce a fost împușcat în abdomen.

Deocamdată nu s-au dat publicității nici numele, nici naționalitatea lui. CNN precizează că teroristul nu este din New York, dar încă verifică informațiile legate de țara sa de origine.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 15.15, în Manhattan.

Matt Harringan, purtător de cuvânt al companiei Home Depot, a confirmat că mașina implicată în incident le aparținea. Totodată, el a precizat că reprezentanții companiei „cooperează cu autoritățile”, potrivit CNN.

Poliția a confirmat că bărbatul a lovit și un autobuz școlar, din care au fost scoase patru persoane, cu răni minore.

Poliția din New York a declarat că l-a reținut pe suspect, după ce li s-au raportat mai multe „focuri de arme”, în apropiere de autostrada West Side din Manhattan.

Un martor a descris incidentul, pe Twitter: „O mașină a dat peste doi oameni, după care a intrat într-un autobuz școlar. Văd două cadavre și biciclete distruse”.

Un elev în vârstă de 14 ani a precizat că bărbatul ar fi avut în mână două arme: „Credeam că este ceva legat de Halloween. A început să alerge, iar un alt bărbat, cu un tricou verde, îl urmărea”.

Departamentul de Poliție al New York-ului a precizat că șoferul, care avea asupra sa arme false, a fost împușcat de poliție, după care a fost reținut. Surse din NYPD au precizat, pentru CNN, că suspectul a fost dus la spital, pentru a i se îngriji rănile.

Polițiștii le-au cerut oamenilor să evite zona, întrucât o operațiune majoră de forțe se află în curs de desfășurare.

Și tot conform presei atacatorul după ce ar fi ieșit din mașină a încercat să fugă strigând „Allahu Akbar”, moment în care a fost împușcat în picior și capturat de polițiști.

Bill de Blasio spune că numărul morților a ajuns la 8 ( șase persoane au murit pe loc, alte două au decedat la spital). Cel puțin alți 11 răniți au fost transportați la spital cu răni grave.

Este primul atac terorist după 11 septembrie 2001 în New York. Autoritățile locale sunt extrem de surprinse de faptul că această zonă a New York-ului era și cea mai securizată a orașului.

Jurnaliștii susțin că aici marea majoritate a locuitorilor poartă arme de autoapărare și că măsurile Poliției sunt majore, având la dispoziție mașini , aparatură și forțe în stare să anihileze în scurt timp orice  acțiune teroristă.

Într-o conferință de presă, reprezentanții poliției din New York au anunțat că numărul morților este de opt.

Vom fi vigilenți. A fost actul unui singur individ, care a vrut să ne cauzeze suferință”, a spus primarul orașului New York, Bill de Blaiso, într-o conferință de presă. Totodată, el a calificat incidentul ca pe un „act de terorism”, pe care l-a calificat drept „laș”.

Doi oficiali apropiați anchetei, citați de New York Times, au precizat că șoferul ar fi un bărbat de 29 de ani care a ajuns în Statele Unite în 2010. Starea lui de sănătate ar fi gravă.

Pe de altă parte, Fox News precizează că suspectul ar fi avut un act de identitate din Florida. Autoritățile au început să verifice istoricul suspectului.

Într-o conferință de presă, guvernatorul New York-ului l-a calificat pe terorist drept „un lup singuratic”…

În întreaga lume, orașele sunt în alertă în privința atacurilor cu mașini, cu diferite vehicule, dube, camioane, etc. Statul Islamic și-a încurajat susținătorii să atace oamenii, iar Anglia, Franța și Germania au avut pe teritoriul lor astfel de atacuri teroriste în ultimii ani.

(Jurnal)