UPDATE, ora 11,25: La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a ajuns, cu puţin timp în urmă, o adresă emisă de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu, prin care unitatea spitalicească era informată asupra potenţialului pericol al atacurilor cibernetice.

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică spun că au identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase la nivel naţional, atenţia fiind îndreptată asupra sistemelor informatice din spitale. Ministerul Sănătăţii a confirmat atacurile.

„Din notificările primite, CERT-RO a identificat o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere”, se arată pe site-ul Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat, pentru MEDIAFAX, atacul cibernetic.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu a fost confirmat un asemenea atac, singura problemă pe care angajaţii unităţii sanitare au putut-o menţiona fiind un mesaj primit pe watts up care avertiza asupra posibilităţii apariţiei unor atacuri cibernetice.

(Jurnal)