A015stra Giurgiu a învins-o duminică seara, , pe Steaua București cu scorul de 1-0 (0-0),  pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 20-a a Ligii I de fotbal.

Campioana s-a impus, așa cum scriu cei de la AGERPRES,  prin golul marcat de Constantin Budescu (90+3), într-un moment în care Steaua juca în zece oameni, Gabi Tamaș fiind eliminar pentru al doilea cartonaș galben (84). Tamaș este la al doilea meci cu cartonaș roșu, după ce a încasat unul și joi, cu Villarreal (1-2).

131

Steaua a avut două bare în acest meci, prin Ovidiu Popescu (28) și Bojan Golubovic (56).

Cele două formații și-au creat mai multe ocazii mari de gol, Astra, condusă de pe banca tehnică de Marius Șumudică, ratând prin Florin Lovin (34), Cristian Săpunaru (58) și Constantin Budescu (89), în timp ce de la Steaua au irosit situații mari Vlad Achim (61) și Golubovic (82).

232

 

Foto: Momentul golului înscris de Budescu la ultima fază a meciului…

 

239

Foto: Bucuruie fără margini a elevilor lui Șumudică. A doua adusă  în doar câteva zile, după calificarea în primăvara europeană

Steaua rămâne pe locul al doilea în clasament, în timp ce Astra este pe locul 7, la doar 4 puncte de zona play-off-ului, dar se pare că ghinionul o urmărește, fiind pentru a nu știu câta oară când pierde la ultimele faze ale meciului. Tamaș , așa cum precizam, este la rândul său pentru a doua oară eliminat consecutiv de pe teren… Astra are acum două victorii consecutive în campionat, în vreme ce Steaua are un singur succes în ultimele cinci etape (trei eșecuri — în ultimele trei deplasări, un egal). De precizat că Steaua nu a mai câștigat pe terenul Astrei din 2012, de cinci jocuri.

Astra Giurgiu — FC Steaua București 1-0 (0-0), Stadion „Marin Anastasovici” — Giurgiu
A marcat: Constantin Budescu (90+3).  Cartonaș roșu: Gabriel Tamaș (Steaua, 84).
Arbitru: Radu Petrescu (București); arbitru de rezervă: Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Ionuț Coza (Cernica/Ilfov)

0021

 Imaginile aparțin fotoreporterului nostru Constantin NICOLAE.

(Jurnal)