Astra Giurgiu și-a adus un nou antrenor chiar de Crăciun!

0
502

Gabi Manu (40 de ani) este noul antrenor al echipei Astra Giurgiu cu care a ajuns la un acord pe un an și jumătate. Obiectivul este acum evitarea retrogradării, iar pentru sezonul viitor promovarea.

Tehnicianul are 17 ani de activitate ca principal și secund, dar și doi ani la FRF, la Școala de Antrenori. Și-a luat licența Pro din 2015.

Gabriel Manu a fost antrenor la Metaloglobus în sezonul trecut, dar și „secund” al lui Laurențiu Reghecampf la Al Wasl, în Emiratele Arabe Unite, apoi a devenit opțiunea celor de la Astra după plecarea lui Florin Stîngă.

Rezilierea cu ultimul antrenor s-a produs pe cale amiabilă. Florin Stîngă a preluat Astra în vară, în momentul retrogradării echipei din Liga 1, iar în 16 etape de campionat a înregistrat cinci victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri.

În ciuda celor 19 puncte acumulate pe hârtie, care ar fi trebuit să o situeze pe Astra pe locul 16, din cauza minusurilor succesive din dreptul punctelor, pricinuite de problemele financiare, echipa e penultima în clasament, situându-se pe locul 19, cu doar 5 puncte.

Gabi Manu va fi prezentat lotului Astrei la întoarcerea în țară, pe 4 ianuarie 2022.

Un amănunt extrem de important este faptul că echipa nu va mai sta și la Ploiești, ci se va muta definitiv la Giurgiu.

(Jurnal)