Echipa  Astra Giurgiu s-a  reunit vineri, 5 ianuarie, la orele 14,30, antrenorul Edward Iordănescu programând şi primul antrenament pe arena din oraşul prahovean.

După vacanţă, nu au fost înregistrate noutăţi semnificative, doar Chiriac şi Culda (Astra 2) plus Vlad Bărbulescu (Viitorul Domneşti,din Liga a 3-a ) fiind testaţi.

Au lipsit motivat Mrzljak şi Bejan, care s-au alăturat lotului a doua zi,  sâmbătă, în timp ce Le Tallec , dat afară de conducerea  giurgiuvenilor , a semnat ca jucător liber de contract cu  US Orleans, din liga a 2-a din Franţa, pe o perioadă de 2 ani şi jumătate.

În schimb, Alexandru Ioniţă a fost la Ploieşti pentru o discuţie cu oficialii echipei, situaţia sa urmând să se lămurească zilele viitoare.

Astra a anunţat că pe 8 ianuarie pleacă într-un cantonament la Limassol, unde se va sta până pe 26 ianuarie, timp în care va juca mai multe partide de verificare.

Giurgiuvenii  au programate în Cipru câteva jocuri amicale, după cum urmează: Karmiotissa (Cipru, Liga 2, 16 ianuarie – deja stabilit), Termalica BB (Polonia, liga I), Gornik  (Polonia, Liga I), Slask (Polonia, Liga I), şi Alki (Cipru, Liga I) fiind echipele propuse pentru meciurile de verificare de către organizatorii turneului.

Astra Giurgiu a încheiat anul 2017  pe locul 4 în clasamentul Ligii 1, cu 37 de puncte, având  un avans de trei puncte faţă de Dinamo, prima echipă aflată în afara play-off-ului. În primul meci oficial din 2018, Astra va întâlni Viitorul, în deplasare, la începutul lunii februarie, în etapa a XXIII-a din Ligă.