Începând cu 8 ianuarie, Astra Giurgiu se află într-un stagiu centralizat de pregătire al iernii, care este găzduit de staţiunea Lara, din Antalya, Hotelul Royal Seginus urmând să fie gazda elevilor lui Costel Enache, până în 22 ianuarie, când este programată revenirea în ţară.
Deocamdată, 25 de jucători se află în acest stagiu, zilele următoare fiind aşteptate noutăţi la capitolul “sosiri”.
Deocamdată, după rezilierea angajamentelor cu Justin Mengolo şi Dylan Bahamboula, s-a ajuns la un acord şi pentru plecarea lui Djiman Koukou.
Faptul că a semnat cu Ludogoreț, l-a scos din calcule pe Plamen Iliev, în timp ce Laurențiu Buș va fi lăsat să se întoarcă la FC Botoșani. Cei doi nu au făcut deplasarea în Turcia alături de restul echipei.
Laurențiu Buș (31 de ani), a semnat joi aseară pe un an și jumătate cu FC Botoșani, formație pentru care mijlocașul ofensiv a jucat înainte de a veni la Astra Giurgiu.
Plamen Iliev se va pregăti cu echipa a doua a clubului după ce a semnat cu Ludogoreț încă din această iarnă. Va merge la formația bulgară abia în vară, asta dacă nu cumva cele două cluburi ajung la o înțelegere.
Obiectivul echipei pentru acest sezon este calificarea în play-off-ul Ligii Naționale
Astra Giurgiu a încheiat anul 2017  pe locul 6 în clasamentul Ligii 1, cu 31 de puncte, la un avans de două puncte faţă de Hermannstadt , prima echipă aflată în afara play-off-ului. În primul meci oficial din 2018, Astra va întâlni Gaz Metan Mediaș, în deplasare, la începutul lunii februarie, în etapa a XXII-a din Ligă.
Iată programul partidelor de verificare pe care giurgiuvenii le vor susține în cantonamentul din Antalya:
11 ianuarie – Gaziantep (Turcia 2)
14 ianuarie – Elazig (Turcia 2)
15 ianuarie – Young Boys Berna (Elveţia 1)
18 ianuarie – Orenburg (Rusia 1)
(Jurnal)