Echipa lui Edward Iordănescu continuă să surprindă pe toată lumea.  Mulți credeau că după exodul de jucători echipa giurgiuveană nu își va mai găsi prea curând  tempoul.

Vineri, 25 august, giurgiuvenii au condus  jocul  cu autoritate,  având  cele mai mari ocazii ale meciului. De cealaltă parte , Juventus a  continuat să arate  că merită să fie „lanterna roșie” a Ligii 1.

Primul gol al meciului a venit înainte de pauză, când fundașul Claudiu Belu a profitat de o respingere greșită a lui Mingote, pe care l-a învins cu un șut frumos de la marginea careului.

Anthony Le Tallec a marcat și el în minutul 87, când a înscris printr-o execuție simplă din careu.

În urma victoriei, Astra a urcat pe locul cinci, cu 15 puncte, egalând-o astfel pe FCSB. De partea cealaltă, Juventus continuă parcursul horror în primul sezon din istorie în Liga 1. Bucureștenii de la Juventus sunt ultimii în clasament, cu doar două puncte. De altfel, giurgiuvenii au un bilanț impresionant pe teren propriu în acest sezon: trei victorii și un egal, golaveraj 5-0.

Echipele aliniate la startul partidei:

Astra Giurgiu: Iliev – Belu, Polczak, Bejan, Al. Stan – Dandea, Mrzljak – Balaure, Radunovic, Marquinhos – Abang
Rezerve: Lazar, Val. Gheorghe, Le Tallec, Pițian, Erico, Chipirliu, Nicoară
Antrenor: Edward Iordănescu

Juventus București: Mingote – C. Petre, Walace, Benga, Fl. Ștefan – Sesar, Mihăescu – Zaharia, Băjenaru, Stoenac – Măzărache
Rezerve: Brie, Morariu, V. Bărbulescu, F. Cazan, Dzalamidze, R. Neacșu, C. Țâră
Antrenor: Marin Barbu

Foto: Constantin Nicolae