Astăzi s-a încheiat sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat. Aproape un sfert dintre candidații înscriși au lipsit

0
111

 La a treia probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).d), desfășurată astăzi, 26 august, au participat 240 de candidați din 311 înscriși.

Nu s-au prezentat 71 de candidați, și nici un candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 0 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, 0 au fost în izolare la domiciliu, iar 0 spitalizați/carantinați.

Subiectele și baremul de corectare pentru probele de astăzi,  au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.