Astăzi, la Giurgiu a fost cea mai fierbinte zi din acest an și probabil din ultimele 2-3 decenii! La ce să ne așteptăm în următoarele zile…

0
543

Astăzi, 13 iulie, după amiază, termometrele autoturismelor au arătat o temperatură record  pentru această vară și nu numai (40 și 40,5 grade Celsius).

Mulți dintre giurgiuveni, spun că a fost cu siguranță cea mai toridă zi din ultimii 20-30 de ani și poate chiar mai mult…

Mulți conducători auto s-au plâns că circuitele electrice ale autovehiculelor lor s-au supraîncălzit atât de tare încât calculatoarele de la bord au dat erori  extrem de mari,  unele dintre ele blocând chiar  pornirea mașinii…

După cum arată prognozele meteo, în zilele următoare sunt așteptate în continuare să se înregistreze temperaturi la fel de mari…!

De precizat că Cele mai mari temperaturi de vară s-au înregistrat la în 29 iunie 1939 la Oravița  +42 C, iar la Giurgiu au fost +41,9 pe 26 iunie 2007.

Joi, 13 iulie,  a fost cea mai caldă zi a anului 2023, potrivit datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) până la acest moment. Temperaturile ce s-au  resimțit în țară au depășit 40-42 grade Celsius.

Cu ce fenomene ne vom confrunta în următoarele ore.

În primele ore ale dimineții, mai exact în jurul orei 07:00, temperaturile au variat. La Miercurea Ciuc au fost înregistrate 14 grade Celsius, iar la Sulina și Sf. Gheorghe 24 grade Celsius, potrivit prognozei meteo actualizate de reprezentanții ANM.

Temperaturile vor crește treptat în toată țara, pe parcursul zilei de joi, 13 iulie, anunță meteorologii. Va fi cea mai caldă zi a anului 2023, potrivit informațiilor analizate de specialiștii ANM până în prezent. Se vor resimți temperaturi de peste 40-42 grade Celsius.

Ce temperaturi se anunță în țară

În toate regiunile din România, temperaturile vor fi peste 35 de grade Celsius, anunță ANM. Maximele vor atinge 40-41 grade Celsius și vor fi înregistrate în lunca Dunării, respectiv și la Giurgiu.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, au precizat meteorologii ANM. În Oltenia vor fi 41 grade Celsius, în Muntenia 40 grade Celsius, iar în Moldova 39 grade Celsius. Valul de căldură se va extinde, iar la finalul săptămânii va stagna în sudul țării.

(Jurnal)