Astăzi, la Giurgiu, a bătut gongul creării Centrului Național de BOX pentru juniori. Printre invitați și fostul antrenor al lui Leonard Doroftei! (Galerie FOTO)

0
1763

Astăzi, 16 decembrie, la Giurgiu a bătut gongul creării Centrului Național Olimpic de Box pentru Juniori. 

Acum doi ani, o idee se înfiripa timid în mintea câtorva giurgiuveni pasionați: ”Ce-ar fi dacă pe malul vechiului Danubiu, în vechea cetate giurgiuveană, s-ar înființa un Centru de excelență pentru pugiliști?” Un Centru în care, pe o suprafață mică, sportivii îndrăgostiți de box să se bucure de toate condițiile ce pot fi puse acestora la dispoziție. Adică o sală de antrenament, spații de recuperare, o sală de mese, sală de lectură pentru programul școlar, spații de cazare și de recreere etc. Ideea nu venise întâmplător, cât timp tradiția boxului la Giurgiu este o poveste veche cu și despre pugiliști valoroși.

Astfel, data de 16 decembrie 2022 va fi de acum încolo o dată etalon pentru sportul giurgiuvean, visul de ieri devenind, în această zi, realitate. Ceremonia inaugurării Centrului Național Olimpic de Box pentru Juniori, în orașul Giurgiu, într-o sală multifuncțională a Clubului Sportiv Municipal, a fost un real succes.

VIP-uri din lumea sportului s-au reunit vineri la prânz, împreună cu personalități ale orașului și județului Giurgiu: primarul municipiului, Adrian  Anghelescu, președintele Consiliului Județean Giurgiu -Dumitru Beianu, viceprimarul Marian Damian, inspectorul General al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, directorul Direcției Județene de Sport, Silviu Hroniade și mulți, mulți alții, care au dorit să ia parte la această inedită întâlnire.

Aceștia au reprezentat „tabăra” giurgiuveană, în vreme ce oaspeții au fost reprezentați de către Răzvan Pârcălabu, membru al Biroului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, vicepreședinte al Federației Europene de Lupte, de președintele Federației Române de Lupte, giurgiuveanul get-beget, Alexandru Epuran, de directorul Sportiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ion Daniel, secretarul general al Federației Române de Box și de alți distinși oaspeți.

Au mai fost prezenți numeroși sportivi și antrenori din rândul cărora îi vom aminti pe antrenorii Marian leondraliu și Titi Prosop, ultimul, nimeni altul decât fostul ”coach” al celebrului pugilist român, Leonard Doroftei.

Și, pentru că trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, trebuie menționat faptul că sufletul acestui proiect minunat rămâne însă directorul Clubului Sportiv Municipal Giurgiu, Viorica Săndica Țigău, fostă sportivă de performanță la atletism și bob, alături de cei doi antrenori, Băeatu Robert și Diaconu Dragoș.

CSM Giurgiu este un club polisportiv, având personalitate juridică proprie, subordonat Ministerului Sportului, fanion al sporturilor giurgiuvene.

Cu ocazia acestui eveniment deosebit, Viorica Săndica Țigău a ținut să declare:

Mulțumesc tuturor celor implicați în implementarea acestui proiect în orașul Giurgiu, pentru sprijinul și încrederea acordată! Sunt realmente bucuroasă de faptul că am putut realiza un asemenea obiectiv îndrăzneț. Centrul Național Olimpic de Box pentru Juniori – Giurgiu este o instituție la care concură, pe lângă factorii locali, instituții-cheie în ceea ce privește strategia sportivă națională, cum ar fi Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Box.

Am ferma convingere că această festivitate este, practic, primul pas în  drumul de 1000 de kilometri, pe dificila cale a performanței. Ne propunem, pe de o parte, să obținem rezultate sportive, pe plan intern și internațional, dar și să fim, socialmente, o instituție care să ofere un viitor copiilor și tinerilor, cu precădere celor din medii defavorizate, dar nu numai.

Tăierea panglicii acestui Centru Olimpic înseamnă o onoare și o obligație asumată. Vor fi competiții și evenimente importante pe care le vom găzdui și prin intermediul cărora ne propunem să transmitem tuturor un pic din cultura sportivă.

Sunt convinsă că boxul este poate numai începutul, iar pe viitor și alte discipline sportive olimpice vor găsi în arealul giurgiuvean un loc propice pentru performanță. Noi  așteptăm cu brațele deschise și cu căldură în suflete…

Fiind în pragul sărbătorilor de iarnă, mă folosesc de acest prilej pentru a vă ura Crăciun Fericit și un An Nou plin de realizări și bucurii, cu multă sănătate, alături de sport și de sportivi!”