Conform calendarului oficial de bacalaureat, 2020, în intervalul 11-17 iunie  are loc echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale pentru absolvenții de clasa a XII-a.

Conform MEC, este o procedură care va înlocui probele orale de competențe de la examenele din anii trecuți și care nu presupune prezența fizică a candidaților decât pentru proba de competențe digitale, acolo unde elevii nu au făcut TIC în liceu, după cum notează site-ul despre educație Edupedu.

La celelalte materii – proba orală la română și proba orală la limbă străină, precum și pentru elevii care au studiat în clasele a IX-a și a X-a disciplina TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) -, media aritmetică a mediilor anuale se echivalează cu nivelurile de utilizare.

Candidații se notează cu “Admis/Respins” la această “probă” şi notarea se va realiza pe baza unei proceduri realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 Echivalarea competențelor digitale la Bac 2020

 Pentru cei care au făcut TIC, competențele digitale sunt echivalate cu media aritmetică a mediilor anuale la materia TIC din clasele a IX-a și a X-a. RECOMANDĂRI Cadrele medicale de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se schimbă într-un vestiar din garaj și cară mizeria în secții și în sala de operații   Elevii care nu au făcut disciplina TIC în liceu vor da proba de competențe digitale după o procedură a CNEE din 2019.

Candidații la examenul de bacalaureat național 2020 care nu au studiat disciplina tehnologia informației și a comunicațiilor sau echivalente susțin proba de evaluare a competențelor digitale (proba D) în baza procedurii Centrului Național de Evaluare și Examinare nr. 177/2019 pentru organizarea și desfășurarea probei de evaluare a competențelor digitale (proba D) – examenul de bacalaureat național 2019”, se arată în ordinul 4341 din 27 mai 2020.

(Jurnal)