hoti-arestatiAstăzi ( marți- 7 iunie), dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în județele  Giurgiu și Ilfov, și mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și lipsire de libertate.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, în număr de 5, au tâlhărit mai multe persoane pe raza județului Ilfov dar și în municipiul București.

Cercetările în cauza instrumentată de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Parchetul de pe lângă Tribunalul București au fost declanșate în data de 10 mai a.c., în urma unui apel 112, Poliția Capitalei fiind sesizată cu privire la faptul că patru persoane mascate au pătruns într-un imobil de pe raza sectorului 4, unde i-au imobilizat pe proprietari și le-au sustras bani și bijuterii, după ce i-au amenințat cu acte de violență.

Ulterior, pentru a-și asigura scăparea, au luat autoturismul victimelor, s-au deplasat câțiva kilometri cu el, după care l-au abandonat.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, bănuiții vor fi conduși la audieri, la sediul Poliției Capitalei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie în formă calificată și lipsire de libertate, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

(Jurnal)