Astăzi, 5 decembrie, începe selectarea voucherelor pentru programul Rabla pentru electrocasnice

0
434

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.

„Începând de luni, 5 decembrie 2022, ora 10.00, persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Începând cu ora 10:00, se deschide prima etapă pentru electrocasnicele mari: frigidere, mașini de spălat, mașini de spălat vase etc.

Sunt alocați 25 milioane de lei pentru această primă etapă și vor fi distribuite 62.000 de vouchere a câte 400 de lei fiecare.

Urmează a doua etapă cu 10 milioane de lei alocați în care, cei care doresc, pot achiziționa laptopuri și tablete.

Vor primi vouchere de 500 de lei pentru laptopuri și 300 de lei pentru tablete.

Pe 19 decembrie va fi cea de-a treia etapă a programului în care se vor putea achiziționa aspiratoare, aparate de aer condiționat sau uscătoare de rufe. Voucherele au prețuri între 200 și 400 de lei.

Ministrul Mediului a mai explicat că valoarea voucherelor ar putea fi majorată, ţinând cont că produsele eficiente energetic sunt din ce în ce mai scumpe. Programul ar putea fi modificat după o analiză detaliată, iar unele categorii vor fi eliminate.

Trebuie menționat că acei oameni care au obținut tichete în trecut, dar nu le-au folosit, ar putea să fie excluși cu totul din program și asta pentru că în clipa de față ei sunt restricționați doar la a mai aplica pentru aceleași produse electrocasnice.

(Jurnal)