Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului Cerbului de Aur, festivalul va avea un format special:  o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi alte câteva evenimente adiacente.

La jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena Festivalului vor susţine recitaluri James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs a Festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Celebrul concurs internațional ”Cerbul de Aur”, care va debuta în această seară, la Brașov, și se va desfășura în perioada 29 august-2 septembrie, aduce pe scenă 18 concurenți, dintre care trei români: Ovidiu Anton (35 ani), Dora Găitanovici (18 ani) şi Raluca Blejuşcă (32 de ani).

Primul a câștigat selecția națională Eurovision în 2016, însă n-a mai ajuns la marea finală din Suedia, din cauza datoriilor uriașe pe care TVR le avea la EBU (organizatorul concursului internațional Eurovision).

Cât o privește pe Dora, ea are un palmares bogat: în 2015 a câștigat Trofeul la creație la Festivalul Mamaia Copiilor cu o creație proprie, “Doar eu”, anul trecut a obținut ”Trofeul Tinereții”, la Amara, și Trofeul ”Festivalului Radu Șerban”, iar în 2018 s-a clasat pe locul 6 în finala selecției naționale Eurovision.

Cea de a treia solistă, Raluca, este nimeni alta decât fosta solistă a trupei Angels. S-a retras din lumina reflectoarelor, s-a căsătorit în 2007 și are 5 copii, (Serafim, Cassian, Emilian, Maria și Anastasia). Raluca a absolvit Facultatea de Asistență Socială-Sociologie și are un Master cu specializarea “Consiliere în Asistență Socială”.

În concluzie, din această seară fiți cu ochii pe Cerb!